fbpx

Implanttikantoiset proteesit all on 4 menetelmällä

Hampaattomien leukojen hoitovaihtoehdot ovat pitkään olleet rajalliset. Potilaat ovat joutuneet tyytymään isoihin kompromisseihin irtoproteeseja käyttämällä. Irtoproeesi voi olla koko tai osaproteesi, joka nojautuu hampaisoton limakalvoon tai omaan jäännöshampaistoon. Proteeseja joudutaan muokkaamaan aika-ajoin hampaistossa tai leuoissa tapahtuvien muutoksien johdosta.

Nykyaikaisten tutkimusmenetelmien ja implanttitarvikkeiden ansiosta irtoproteesien kanssa eläminen ei ole enää välttämätöntä. Implanttikantoinen kokoproteesi soveltuu tilanteisiin, jossa potilas toivoo mahdollisimman paljon luonnollista puremista muistuttavia olosuhteita suussa vaikka oma hampaisto olisi jo menetetty. Lisäksi implanttikantoisella kokoproteesilla saadaan huomattavasti parempi esteettinen lopputulos kuin irtoproteeseilla yleensä. Hampaattomaan leukaan voidaan tehdä kiinteät tekohampaat jopa vain neljän implantin varaan, kuin hoito suunnitellaan tarkasti ja toteutetaan huolella. Tarvittaessa implantteja voidaan laittaa useampikin.

Ennen hoidon aloittamista kartoitetaan potilaan yleisterveys sekä leukojen tilanne luun määrän suhteen. Implanttien paikat leukaluussa suunnitellaan etukäteen 3D-röntgenkuvauksella(kartiokeilatomografia) sekä leukojen digitaalisella jäljennöksellä. Parhaimmassa tapauksessa uudet hampaat on käytössä heti toimenpiteen jälkeen, mutta usein viimeistään muutamissa viikoissa.

All on 4 proteesien edut

All on 4 proteesit suunnitellaan nimensä mukaisesti neljän pitkän implantn varaan. Menetelmän suurin etu on se, että potilas saa kiinteät hampaat usein jo samana päivänä käyttöön. Lisäksi menetelmän avulla pystytään usein vältämään arvokkaat leukojen muokkaushoidot keinoluu ja muilla keinomateriaaleilla. Hoidon lopuksi potilaalla on proteesi, joka on tiukasti kiinni implanteissa, mutta on kuitenkin helposti puhdistettavissa. Ylläpitohoitokäynnit suunnitellaan potilaan yksilölliseen tilanteeseen sopien. Tarkan suunnittelun ja toteutuksen ansiosta sekä hyvällä ylläpitohoidolla proteesi on parhaillaan elinikäinen. Varaa aika maksuttomaan implanttikantoisen proteesin konsultaatiokäyntiin kuullaksesi lisää!