fbpx

Ennaltaehkäisevä hammashoito

Tarjoamme Kouvolan Suu & hammas vastaanotollamme nykyaikaiseen tutkimustietoon perustuvaa ennaltaehkäisevää hammashoitoa. Hoidon tavoitteena on havainnoida hampaistosta mahdollisesti löytyviä reikiintymisiä ja tehdä henkilökohtainen hoitosuunnitelma alkavien reikien pysäyttämiseksi. Alkavien reikien pysäyttäminen on aina riippuvainen myös asiakkaan omahoidosta ja siksi paneudumme tutkimuskäynnillä suuhygienian rutiineihin ja tehokkaisiin tapoihin parantaa omahoitoa. Mahdollisten alkavien reikien pysäyttämistä varten määritellään jatkohoitojen tarpeellinen määrä, joissa tehdään kullakin kerralla anti-infektiivinen hoito sekä alkavien reikien fluorilakkaus. Ennaltaehkäisevissä hammashoidon käynneissä ei kajota hampaisiin poralla vaan tähdätään reikiintymisen pysäyttämiseen, jos se asiakkaan kariesriski huomioiden mahdollista. Hoitokäyntien määrä on yksilöllinen, mutta rajoittuu keskimäärin yhdestä viiteen käyntiin. Hoidon voi toteuttaa hammaslääkäri, suuhygienisti tai hammashoitaja.

Omahoito ja fluori avainasemassa

Useiden tutkimusten nojalla on selvää, että hampaiden terveys on ensikädessä henkilön itsensä kädessä. Hammaslääkärikäynneille tehtävä hoito keskittyy vain tilanteisiin, joihin asiakas ei voi itse enää vaikuttaa. Kliinisten tutkimusten perusteella on selvinnyt, että sähköharjalla tehty hampaiden harjaus puhdistaa hammaspintoja tehokkaammin kuin tavanomaisella käsiharjalla tehty harjaus. Hampaat suositellaan harjattavaksi kaksi kertaa vuorokaudessa, aamuin illoin, fluoritahnalla. Fluorin rooli hammaskarieksen ehkäisyssä on keskeinen, sillä se kovettuu menetetyn hammaskiilteen tilalle, suojaten reikiintymistä aiheuttavien bakteereiden happohyökkäyksiltä. Siksi ennaltaehkäisevässä hammashoidossa keskitymme hampaiden puhtaanapitoon tarvittavien rutiinien löytämiseen sekä riskihampaiden fluoraukseen.

Iso osa ennaltaehkäisevää hammashoitoa on säännöllinen hammaslääkärin tekemä suun kokonaistarkastus. Tarjoamme tästä syystä kutsulistallamme oleville asiakkaillemme suun vuositarkastuksen erikoishintaan. Kysy ennaltaehkäisevästä hammashoidosta lisää asiakaspalvelustamme tai omalta hammaslääkäriltäsi!