fbpx

Hampaiden paikkaus

Suussa monimuotoinen bakteerikanta hyödyntää ravinnon mukana tulleita sokereita ja muodostaa niistä sivutuotteena kiillettä syövyttäviä happoja. Jos sokereiden kulutus on runsasta ja suuhygienia kehnoa niin hampaisto voi reikiintyä.

Kun hampaiden reikiintyminen on edennyt pitkälle, eikä sitä voida enää hoitaa pysäytyshoidolla, turvaudutaan paikkaushoitoon. Kouvolan Suu & hammas noudattaa nykyaikaisia hoitosuosituksia ja pyrimme aina kudosta säästävään paikkaukseen. Reikiintynyt hammas voi olla oireeton pitkään, kunnes heikentynyt hammas lohkeaa tai reikiintyminen etenee hampaan ytimessä olevaan hermostoon asti. Paikkaushoidon laajuus on aina hammaslääkärin harkinnan varainen ja perustuu usein sekä kliiniseen että radiologiseen tutkimukseen. Joskus reikiintynyttä hammasta ei voida hoitaa pelkällä paikkauksella vaan hammas joudutaan ensin juurihoitamaan.

Paikkaushoidossa, kuten kaikessa muussakin hoidossa, pyrimme kivuttomaan ja sujuvaan hoitoon. Ensisijainen tavoitteemme on pysäyttää reikiintymisen eteneminen ja saattaman hammas takaisin käyttökelpoiseksi.

Kannattaako oireeton, mutta reikiintynyt hammas paikata?

Oireeton hammas ei aina kerro terveestä hampaasta. Reikiintynyt hammas suositellaan aina hoidettavaksi joko pysäytyshoidolla tai paikkaushoidolla. Reikiintymisprosessi etenee hitaasti, mutta varmasti ja ajoissa hoitamalla säästytään usein pitkäkestoisilta sekä mahdollisesti hankalilta hoidoilta. Laajasti reikiintynyt tai paljon paikattu ja lohkeileva hammas voi olla syytä restauroida keraamisella paikalla tai jopa kruunulla. Jos haluat lisää tietoa reikiintyneen hampaan hoitamisesta, niin voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai omaan hammaslääkäriisi!