fbpx

Ienvetäymän korjaus

Ienvetäymien esiintyminen hampaistossa on melko yleistä. Usein ienvetäymiä tulee iän karttuessa erilaisista syistä, joista osa on itse aiheutettuja osa on normaalia elimistön töimintaan liittyvää.

Ienvetäymä voi esiintyä yleisesti ottaen seuraavissa tilanteissa:

  • Kiinnityskudossairauden, parodontiitin, hoidon jälkeinen paranemisvaihe
  • Traumaattinen hampaiden harjaus esimerkiksi liian kovaa painaen ja liian kovalla harjalla
  • Hampaiden narskutus
  • Fysiologinen muutos ikääntymiseen liittyen
  • Paikkauksen aiheuttama vaurio
  • Tapaturman, esimerkiksi huuli tai kielikorun, aiheuttama vaurio

Voiko ienvetäymää hoitaa?

Ienvetäymää voi usein hoitaa. Ienvetäymän hoito riippuu yksilöllisestä tilanteesta. Lähtökohta on kuitenkin se, että ienvetäymän perussyy on hoidettu ja vasta sen jälkeen hoidetaan itse vetäymää.

Ienvetäymän hoito pin-hole-kirurgialla

Vastaanotollamme hoidetaan ienvetäymiä niin sanotulla pin-hole menetelmällä. Menetelmä on potilaalle mukavin ja kivuttomint tapa korjata ienvetäymää kirurgisesti. Pin-hole-menetelmän periaate on se, että ien nostetaan varovasti limakalvoa vapauttaen ilman kirurgisia viiltoja tai omepeleita. Ikenen asettumista uuteen asentoonsa tuetaan biologisilla keinomateriaaleilla. Parantuessaan pehmytkudokset asettuvat uuteen asentoonsa ja hammasta ympäröivä ien kiinnittyy haluttuun paikkaan tai lähelle sitä. Erityisesti menetelmä sopii ylä- ja alaleuan näkyvän alueen hampaiden ikenen hoitoon. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja se kestää noin 30-60minuuttia. Voit varata maksuttoman konsultaatiokäynnin ienvetäymän hoitoa varten. Käynti voidaan tehdä myös videovastaanottona.